אודות

ההיסטוריה שלנו

עמותת מרכזי תמיכה משלבים-מ.ת.מ יוסדה ב- 1993 על ידי קבוצת הורים לילדים על הרצף האוטיסטי ופועלת מעל 30 שנה. ההורים חתרו לקדם את ילדיהם באמצעות שילוב בחברת ילדים בהתפתחות תקינה ובאמצעות טיפולים פרא-רפואיים בהיקף נרחב ואינטנסיבי.

ההורים פרסמו מודעה בעיתון, וגיבשו את הגרעין הראשון לפתיחת הגנים עם תומר, אור, מיכל, יוגב ויעלי.

במקביל נעשתה פניה לעיריית ירושלים ולמשרד החינוך בבקשה לסייע בהקמת הגנים ולממנם.

הרשויות סירבו להקים בעצמן את הגנים השיקומיים והמשלבים לילדים על הרצף האוטיסטי, אך הבטיחו לקחת חלק במימון. בנסיבות אלה פנתה העמותה למיכל ליפשיץ, אשר הפעילה את גני "בית הילדים", ונעתרה לבקשת העמותה לשלב את הילדים על הרצף, בהיותה בעצמה אם לתומר -ילד אוטיסט.

 

מ.ת.מ פעלה לקידום זכויות הילדים על הרצף והייתה מראשוני מפעילי סל הטיפול הבריאותי המקדם (טב״מ) הממומן על ידי משרד הבריאות. כמו כן, ניהלה מאבק לתשלום אגרת תלמידי חוץ על ידי עיריית ירושלים בהכרת משרד החינוך, זאת תוך שהיא מקדמת הקמת כיתות מעון וגנים משלבות ומשקמות.

 

משגדלו ילדי המחזור הראשון,, נאבקה מ.ת.מ להקמת מסגרות המשך
בבית הספר היסודי המשלב "יד המורה", וכן בחטיבת הביניים והתיכון -בחוות הנוער הציוני, בירושלים.
בשנת 2012 – יזמה העמותה את תכנית כישורים – מרכז הכשרה לתעסוקה בגן הבוטני באוניברסיטה העברית בירושלים – המופעל על ידי אלו"ט.



כיום

עמותת מ.ת.מ מפעילה את אשכול המעונות והגנים השיקומיים והמשלבים בשם "בית הילדים" לכ-200 ילדים, מגילאי שנה ועד המעבר לבית הספר היסודי.

בעקבות העלייה הדרמטית במספר הילדים המאובחנים על הרצף האוטיסטי, פנו בשנת 2021 משרד החינוך ועיריית ירושלים להיעזר בניסיונה הטיפולי של עמותת מ.ת.מ בהפעלת הסל הטיפולי המקדם (טב"מ) בכיתות תקשורת בגני חוץ השייכים לעיריית ירושלים, באשכול "גני הדרור" ברמת אשכול ובאשכול "גני העירייה במרכז ווראייטי" – במרכז העיר. 

העמותה מעסיקה כ- 180 עובדים/ות מכל קצוות החברה הישראלית: דתיים, חילוניים, חרדים, עולים ותיקים וחדשים, במגוון תחומים מקצועיים: גננות, סייעות, רופאים, פסיכולוגים, עובדים-סוציאליים, קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק, פיזיוטרפיסטים, מטפלים רגשיים (במוסיקה אומנות ותנועה), מנתחי התנהגות ABA ומטפלים בשיטת .DIR

 מ.ת.מ מגייסת ומכשירה בנות שירות לאומי לתפקידי סיוע מקצועיים בתחום הטיפול בשיטות ABA ו DIR  . הגנים של העמותה מהווים גם מסגרת להכשרה מקצועית ולהתמחות עבור גננות ואנשי מקצועות הבריאות.

כחלק מתפיסת העולם של מ.ת.מ – חינוך לסובלנות, קבלת האחר ואהבת הזולת, העמותה מכשירה ומעסיקה בעלי צרכים מיוחדים. דורות של ילדים בהתפתחות תקינה וילדים על הרצף זכו וזוכים לבית חם לחינוך ערכי מקצועי ומשלב, הגיעו להישגים נכבדים ורכשו כישורי חיים להשתלבותם בחברה הישראלית הבוגרת.